Mempercepatkan buffering video youtube tanpa software

 on Saturday  

Sekadar ingin berkongsi bagaimana nak Mempercepatkan Buffering Video di Youtube tanpa Software. Memang banyak je dekat google tu, tapi mostly kene download softwarekan. So, waktu jalan-jalan ambil angin tadi terjumpa satu blog yang boleh tengok video di youtube, kalau internet agak stabil tak payah dah nak buffer langsung.. Tapi memang bergantung juga pada internet.. Kalau speed pun macam kura-kura tempang tu hmm slow jugalah kan. Tapi still laju dari biasa. hehe.


Untuk Pengguna Windows XP

1) Klik START ------> RUN
2) Di dalam box RUN taip  -----> system.ini





3) Kemudian, akan keluar notepad yang tertulis



 4) Sekarang copy teks di bawah ni, dan paste kan di bawah teks yang tadi tu ye,



page buffer=1000000Tbps
load=1000000Tbps
download=1000000Tbps
save=1000000Tbps
back=1000000Tbps
search=1000000Tbps
sound=1000000Tbps
webcam=1000000Tbps
voice=1000000Tbps
faxmodemfast=1000000Tbps
update=1000000Tbps



Hasilnya akan jadi seperti ini,



5) Save dan restart computer.


Untuk Pengguna Windows 7


1) Klik Start ---- > Accesories ----> RUN
2) Sama je prosedur macam di atas tadi.
3) Kemudian Klik Save As di Desktop ( nama file system)
4) Copy File system.ini tadi dan paste kan di My Computer ---> Local Disk: C ----> Windows

Mempercepatkan buffering video youtube tanpa software 4.5 5 Admin Saturday Sekadar ingin berkongsi bagaimana nak Mempercepatkan Buffering Video di Youtube tanpa Software. Mem...


No comments:

Post a Comment

J-Theme