Kegunaan 'Page Break' dalam Microsoft Word 2007

Wednesday

Biasa kalau korang buat assignment or paperwork, bila jumpa situasi macam gambar kat bawah ni, korang buat apa?
Mesti masih ada lagi antara korang yang akan mencari butang 'Enter' kat keyboard korang tu dan menekan dengan gigihnya sehingga ia pergi ke page baru kan?
Baiklah korang.. Untuk memastikan korang tak perlu risau lagi jari korang akan tercedera mahupun terseliuh lagi akibat menekan butang 'Enter' dengan gigihnya, silalah mencari binatang bernama 'Page Break' di tab menu 'Insert'.
Klik mouse pada ayat terakhir pada perenggan atas dan klik 'Page Break' tu untuk memisahkan perenggan atas dan perenggan seterusnya.

1 comments:

  1. hoho..selalunya aku tekan enter je..bagus jgk tips nie..

    ReplyDelete